Impresii Conferința Fastbit TechDay – Integrarea digitalizării în business

Compania Ascent Soft a avut plăcerea de a participa, dar și de a susține o prezentare în cadrul evenimentului dedicat tehnologiilor în business, Fastbit TechDay, despre digitalizarea și automatizarea proceselor prin implementarea unor aplicații de business.

Dan Turcitu – Managing Partner Ascent Soft

Evenimentul a fost deschis tuturor celor interesați să afle despre noile tehnologii ce îi pot ajuta în business. În prima parte a conferinței s-a adus în discuție subiectul de securitate a datelor. Au fost prezentate atât metodele hackerilor de a fura date, dar și cum putem recunoaște un anumit atac precum și soluții de back-up, disaster recovery și business continuity. Ideile din prezentare au fost abordate de Marius Moise și susținute de exemple reale din media și din propria experiență. Iată câteva fotografii orientative.

 

 

 

 

În continuare suita Office 365 a fost detaliată de unde face parte și serviciul, de tip cloud, Microsoft Teams. Microsoft Teams este o platformă de comunicare și colaborare ce combină conversațiile la locul de muncă, sedințele video, stocarea de fișiere și integrarea de aplicații. Speakerii au avut un mod unic de a expune informațiile, și anume prin utilizarea unui demo al aplicației.

 

În a doua parte a conferinței a avut loc definirea conceptelor de digitalizare a unor aplicații de business. Companiile ce și-au expus soluțiile aferente au fost: Ascent Soft, Phabeda Consulting și Digital Marketing Bureau.

Speakerul din partea Phabeda Consulting a fost Florin Mates care este Consultant Business Software, iar în cadrul evenimentului a detaliat soluția pentru contabilitate WinMENTOR.

Subiectul de digitalizarea marketingului a fost abordat de Ioan Sîrbu, care este Specialist în Marketing pentru compania Digital Marketing Bureau. A atins puncte precum strategii folosite în marketing, sales funnel, modelul AIDA de conversie și platforma “click funnels” pentru automatizarea vânzărilor.

Compania Ascent Soft a venit cu un alt fel de prezentare în care Dan Turcitu, a adus la cunoștiința publicului, nu doar despre sistemele ERP și cum pot ajuta acestea un business dar și despre fenomenul de digitalizare din zilele noastre. Ce înseamnă digitalizarea, ce pași trebuie urmați pentru implementarea proceselor automatizate, de ce ar avea nevoie un business de digitalizare, dar și cum intervine “Facturistul virtual” în viața afacerii.  Prezentarea completă se poate găsi sub format video pe pagina noastră de facebook Ascent Soft.

Evenimentul Fastbit TechDay a fost un succes, informațiile oferite de speakerii experinmentați au stârnit interesul tuturor și cu siguranță au deschis oportunități  pentru companii în procesul lor de dezvoltare și digitalizare.

Share this post