Finanțare europeană pentru achiziția de ERP

Anul 2015 a adus o veste bună pentru deținătorii micro-întreprinderilor din spațiul rural, care activează într-un domeniu non-agricol – aceștia pot accesa fonduri europene nerambursabile în valoare de până la 200.000 euro pentru achiziția unor sisteme software de management al afacerii.

Măsura de sprijin al afacerilor care activează în mediul rural se menține până în anul 2020, fiind alocate în total fonduri în valoare de 532 milioane de euro (din care 57 de milioane euro au fost alocate doar pentru anul în curs).

Condiții de eligibilitate

Firmele care pot beneficia de fondurile prevăzute de Submăsura 6.4 trebuie să activeze în spațiul rural și să facă parte din categoriile:

– microîntreprinderi și întreprinderi mici existente

– microîntreprinderi și întreprinderi mici noi, cofinanțate

– întreprinderile cu specific agricol (ferme, gospodării agricole) care își diversifică domeniul de lucru cu o activitate non-agricolă

Prin acest proiect de finanțare, se urmărește stimularea economiei din mediul rural, creșterea numărului de locuri de muncă și îmbunătățirea veniturilor locuitorilor din spațiul rural. Fondurile nerambursabile nu pot depăși 90% din valoarea investiției și suma totală de 200.000 euro pe parcursul a 3 ani fiscali. Proiectelor de finanțare li se aplică prevederile cu privire la sprijinul de minimis din Regulamentul 1407/2013.

Share this post