tms

TMS în companie

Ce este un TMS?
Un sistem de management al transportului (TMS) este un software care conectează procesele interne și externe pentru procesul logistic. TMS ajută la facilitarea interacțiunilor dintre sistemele de management al întreprinderii și sistemele de depozit, precum și la cultivarea unei rețele de expeditori și transportatori de-a lungul lanțului de aprovizionare. Funcționează ca hub principal pentru executarea operațiunilor de transport, precum și pentru organizarea tuturor nevoilor logistice pentru o afacere.

Un software TMS va oferi adesea servicii precum planificarea rutei, optimizarea încărcăturii, auditul și plata mărfurilor, facturarea, transportul avansat, vizibilitatea comenzilor, urmărirea și gestionarea transportatorului, vămuirea, alertele de transport și măsurarea KPI-urilor.

Beneficiile TMS

 1. Planifică și optimizează eficiența rutei
 2. Eficientizează optimizarea încărcăturii vehiculelor
 3. Colectează cantități mari de date
 4. Raportează și analizează datele
 5. Ajută la planificarea și strategia financiară
 6. Reduce cheltuielile de transport
 7. Ajută la selectarea furnizorului de transport
 8. Acționează ca un hub de rețea pentru lanțul de aprovizionare
 9. Oferă acces la cele mai bune practici din industria transporturilor
 10. Urmărește expedierile
 11. Îmbunătățește transparența lanțului de aprovizionare
 12. Dezvolta eficiența operațională
 13. Minimizează pierderile și erorile
 14. Îmbunătățește serviciul cu clienții și comunicarea

4 componente cheie ale unui TMS puternic

Nu toate sistemele de management al transportului sunt create în mod egal. Puteți obține sisteme TMS bune sau puteți obține unele incredibile care vă vor permite afacerii să se dezvolte exponențial. Dacă faceți investiția într-un TMS, de ce să nu alegeți un sistem bun de la început?

Iată cele patru aspecte ale unui TMS care sunt cu adevărat unice. Dacă TMS-ul dvs. are aceste capacități, atunci aveți un sistem care vă va aduce pe calea către un viitor de creștere și progres.

Sistem cloud

Cele mai avansate sisteme logistice de astăzi sunt găzduite în cloud. Un TMS bazat pe cloud este oferit ca SaaS care poate fi accesat online dintr-o locație la distanță. Acesta este de departe unul dintre cele mai bune beneficii TMS. Faptul că utilizatorul nu trebuie să găzduiască serverul însuși face ca aceasta să fie mai ușor de implementat, și permite, de asemenea, upgrade-uri continue și fără întreruperi cu fiecare nouă versiune a software-ului. Acest tip de accesibilitate permite un nivel ridicat de scalabilitate și creștere.

Conectivitate blockchain

Tehnologia Blockchain conectează fiecare partener la procesele de care au nevoie pentru se a putea monitoriza ca o echipă. Din fericire, tehnologia blockchain a început să joace un rol destul de important în majoritatea platformelor TMS moderne.

Platformele TMS care folosesc blockchain-ul permit ca fiecare mișcare, tranzacție și detaliu al datelor înregistrate în cloud să fie puse la dispoziția tuturor părților interesate. Blockchain-ul este o modalitate rapidă și sigură de a reuni toți partenerii pentru a oferi un nivel ridicat de transparență în lanțul de aprovizionare. Permite facturarea mai rapidă, mai puține erori și pierderi, termene mai bune și o analiză sporită a mișcării mărfurilor. Pentru a rămâne la curent cu tendințele, TMS-ul dvs. ar trebui să fie accesibil în blockchain.

Integrari de sistem

TMS ar trebui să poată comunica cu toate celelalte sisteme logistice, cum ar fi sistemul de management al comenzilor, planificarea resurselor întreprinderii (ERP) și sistemul de management al depozitelor (WMS). Toate acestea lucrează împreună pentru a vă asigura că puteți livra comenzile clienților în mod eficient. Toate sistemele de management trebuie să funcționeze în tandem pentru a eficientiza procesul; în caz contrar, ajungi să întâlnești și mai multe blocaje și inconsecvențe de-a lungul liniei.

Sistemul de management al transportului este adesea „veriga lipsă” pentru managementul lanțului de aprovizionare. Depozitele au sisteme specifice dar transportul intermediar este cel care îl leagă pentru a se asigura că mărfurile sunt livrate cu succes de la A la B. De aceea, TMS-ul dumneavoastră trebuie să se poată integra și să evolueze cu celelalte sisteme de management ale dumneavoastră. Scopul este transparența totală și conectivitate.

Sistemele de management al transportului care se pot conecta la tehnologia blockchain oferă adesea și o mulțime de opțiuni de integrare.

AI și învățarea automată

Inteligența artificială ajunge la TMS și la alte sisteme de management și revoluționează operațiunile. Nu numai că sistemele de transport se pot conecta prin cloud, dar și învățarea automată poate analiza și valorifica o cantitate imensă de date în câteva secunde.

Inteligența artificială ajută la identificarea problemelor în timp real, oferind în același timp recomandări pentru luarea decizilor.

Share this post